Woning kopen Standdaarbuiten

Wil je een woning kopen in Standdaarbuiten? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de buurt vind je meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.629 woningen (65,9% koophuis, 34% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.613. Op dit woningplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Standdaarbuiten, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €242.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.613.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsStanddaarbuiten
Postcode4758
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Standdaarbuiten juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Noordhoek, Zevenbergen, Kruisland, Stampersgat & Oud Gastel.

woning-te-koop-standdaarbuiten

Appartementen te koop Standdaarbuiten

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Standdaarbuiten

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1050 kuub gas en gem. 2820 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Standdaarbuiten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektra & 1230 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Standdaarbuiten

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 kWh stroom en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4200 stroom (kWh) & 1790 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Standdaarbuiten

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Standdaarbuiten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Standdaarbuiten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Standdaarbuiten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Standdaarbuiten helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €3.300. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Standdaarbuiten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Standdaarbuiten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Standdaarbuiten

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Standdaarbuiten en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Standdaarbuiten kopen?

In de hele gemeente Moerdijk zijn er ruim 16.629 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 132 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.613. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Standdaarbuiten. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Standdaarbuiten?

Een huis in Moerdijk heeft een verbruik van gemiddeld 1240 kuub aardgas en 3090 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1790 m3 gas en 4200 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Standdaarbuiten passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Standdaarbuiten?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 37.129 mensen in 16.337 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 families zonder kinderen en 5.664 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Standdaarbuiten?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Standdaarbuiten laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.moerdijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4758.

Plaats een reactie