Woning kopen Oud Gastel

Plannen om een woning te kopen in Oud Gastel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 13.488 woningen (64,8% koophuis, 35,2% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €353.175. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Oud Gastel, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €259.000, de gemiddelde woningprijs is €353.175.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHalderberge
PlaatsOud Gastel
Postcode4751
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)30.284
Aantal huishoudens13.103
Aantal huishoudens met kinderen4.533
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.488
Aantal koopwoningen11.747
Aantal huurwoningen1.741
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€259.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.175
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Oud Gastel juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Stampersgat, Kruisland, Bosschenhoofd, Hoeven en Zegge.

woning-te-koop-oud-gastel

Eigen appartement kopen in Oud Gastel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en gem. 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oud Gastel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en 2690 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Oud Gastel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh elektriciteit en 1240 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oud Gastel

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3310 kWh stroom + 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 stroom (kWh) + 1800 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Oud Gastel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oud Gastel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oud Gastel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oud Gastel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Oud Gastel geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €3.050. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Oud Gastel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud Gastel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oud Gastel

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oud Gastel en direct omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Oud Gastel kopen?

In de gemeente Halderberge registreren wij 13.488 huizen. De verdeling is als volgt: 11.747 (64,8%) koophuizen en 1.741 (35,2%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €259.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €353.175. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud Gastel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oud Gastel?

Een woning in Halderberge kent een gem. verbruik van 1310 kuub aardgas en 3120 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (740 kuub gas p/jaar en 1910 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1800 kuub gas en 4130 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Oud Gastel passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oud Gastel?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 30.284 mensen in 13.103 gezinnen. Dat betreffen 3.773 eenpersoonshuishoudens, 4.797 gezinnen zonder kinderen en 4.533 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oud Gastel?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oud Gastel realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.halderberge.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4750, 4751.

Plaats een reactie