Woning kopen Hoornaar

Alles weten over woning kopen in Hoornaar? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 17.340 woningen (68,9% koop, 30,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €373.551. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Hoornaar, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde prijs van een woning is €373.551.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsHoornaar
Postcode4223
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Hoornaar mei 2024

In het schema hierna blader je door het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtypeen extra details als woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Noordeloos, Lexmond, Vuren, Dalem & Spijk.

woning-te-koop-hoornaar

Eigen appartement kopen in Hoornaar

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en doorgaans 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis Hoornaar

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1000 kuub gas en daarbij 2680 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Hoornaar is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hoornaar

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 kWh elektra + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4100 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Hoornaar

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Hoornaar Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hoornaar

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Hoornaar en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Hoornaar geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 – €2.700. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Hoornaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoornaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hoornaar

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Hoornaar en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Hoornaar kopen?

In en rondom de gemeente Molenlanden zijn er ruim 17.340 huizen. Het gaat om 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €373.551. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoornaar. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hoornaar?

Een woonhuis in Molenlanden kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 kuub aardgas en 2090 kWh elektra. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1870 kuub gas p/jaar en 4100 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Hoornaar passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Hoornaar?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 43.909 mensen in 16.795 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 families zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,59 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hoornaar?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoornaar bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4221, 4223.

Plaats een reactie