Woning kopen Dalem

Wil je een woning kopen in Dalem? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 17.288 huizen (48,6% koop, 51,3% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €378.024. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Dalem, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde verkoopprijs is €378.024.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGorinchem
PlaatsDalem
Postcode4213
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)37.022
Aantal huishoudens16.666
Aantal huishoudens met kinderen5.769
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen17.288
Aantal koopwoningen9.796
Aantal huurwoningen7.492
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.024
Gemiddeld gasverbruik980 m3
Gemiddeld stroomverbruik2660 kWh

Woningaanbod Dalem mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Vuren, Hoornaar, Spijk, Schelluinen & Buurmalsen.

woning-te-koop-dalem

Appartement kopen in Dalem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 – 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas en doorgaans 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Dalem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 970 kuub gas en daarbij 2930 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dalem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 128 m2.
 • Schatting: er wordt 3040 kWh stroom & 1140 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Dalem

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3890 kWh elektra + 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 en 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 elektra (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Dalem

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Dalem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Dalem

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Dalem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Dalem helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.150. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Dalem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dalem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Dalem

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Dalem en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Dalem kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Gorinchem registreren wij 17.288 woningen. Het gaat om 9.796 (48,6%) koophuizen en 7.492 (51,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 106 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €227.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €378.024. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dalem. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Dalem?

Een woning in Gorinchem kent een gem. verbruik van 980 m3 gas voor verwarming en warm water en 2660 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (800 kuub gas p/jaar en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1840 m3 aan gas en 4370 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Dalem passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Dalem?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 37.022 inwoners in 16.666 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.299 eenpersoonshuishoudens, 4.598 huishoudens zonder kinderen en 5.769 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Dalem?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Dalem bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gorinchem.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4213.

Plaats een reactie