Woning kopen Vuren

Snel een woning kopen in Vuren? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio bestaan er allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 20.996 woningen (71,6% koopwoning, 27,3% huur). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €426.523. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Vuren, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de basis verkoopprijs is €426.523.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsVuren
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Vuren mei 2024

In ons overzicht vind je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hoornaar, Noordeloos, Dalem, Spijk en Schelluinen.

woning-te-koop-vuren

Eigen appartement kopen in Vuren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en +/- 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vuren

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1020 kuub gas en 2770 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Vuren is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh stroom en 1170 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Vuren

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4280 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Vuren

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vuren Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Vuren

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Vuren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Vuren helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 en €3.050. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Vuren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vuren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Vuren

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Vuren en omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Vuren kopen?

In de direct omgeving van de gemeente West Betuwe vinden we circa 20.996 woonhuizen. Er zijn 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €426.523. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vuren. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vuren?

Een woonhuis in West Betuwe heeft een verbruik van gemiddeld 1380 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3330 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 2100 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1920 kuub gas en 4280 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Vuren passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Vuren?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 51.128 inwoners in 20.513 gezinnen. Dit zijn 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,46 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vuren?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vuren laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4214.

Plaats een reactie