Woning kopen Lexmond

Van plan om een woning te kopen in Lexmond? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In de regio vind je uiteenlopende voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 24.196 huizen (62,3% koop, 37,5% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €385.814. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Lexmond, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde transactieprijs is €385.814.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteVijfheerenlanden
PlaatsLexmond
Postcode4231
Netnummer0347 (+31347)
Inwoners (gemeente)56.811
Aantal huishoudens23.339
Aantal huishoudens met kinderen9.134
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen24.196
Aantal koopwoningen19.144
Aantal huurwoningen5.052
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€385.814
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Lexmond mei 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als isolatie en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Meerkerk, Ameide, Noordeloos, Hoornaar of Vuren.

woning-te-koop-lexmond

Aanbod appartement kopen in Lexmond

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas & 1980 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Lexmond

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 – 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en doorgaans 2760 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Lexmond is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Lexmond

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh elektra en 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Lexmond

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Lexmond Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lexmond

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Lexmond en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Lexmond helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €2.700. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lexmond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lexmond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Lexmond

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lexmond en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Lexmond kopen?

In deze gemeente Vijfheerenlanden zijn er 24.196 huizen. We maken onderscheid tussen 19.144 (62,3%) koophuizen en 5.052 (37,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €385.814. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lexmond. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lexmond?

Een woonhuis in Vijfheerenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas en 1980 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1870 kuub gas en 4010 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Lexmond passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Lexmond?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 56.811 mensen in 23.339 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.793 eenpersoonshuishoudens, 7.412 families zonder kinderen en 9.134 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lexmond?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Lexmond laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.vijfheerenlanden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4128, 4231.

Plaats een reactie