Woning kopen Spijk

Wil je een woning kopen in Spijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 20.996 woningen (71,6% koophuis, 27,3% huurwoning). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €426.523. Op Woningassistent.nl ontdek je het beschikbare woningaanbod in Spijk, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, winkels, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsSpijk
Postcode4212
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Spijk mei 2024

Hieronder ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Dalem, Vuren, Schelluinen, Buurmalsen & Tricht.

woning-te-koop-spijk

Studio of appartement kopen in Spijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en tevens 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Spijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en gem. 2770 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Spijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom & 1170 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Spijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4280 elektriciteit (kWh) & 1920 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Spijk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Spijk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Spijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Spijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Spijk helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €2.900. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Spijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Spijk

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Spijk en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Spijk kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe zijn er ruim 20.996 huizen. Het gaat om 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €..000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €426.523. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spijk. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Spijk?

Een woonobject in West Betuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1380 kuub gas p/jaar en 3330 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1920 m3 aan gas en 4280 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Spijk passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Spijk?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 51.128 inwoners in 20.513 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 huishoudens zonder kinderen en 8.164 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,46 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Spijk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Spijk zetten. Neem contact op met de gemeente (www.westbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 4211, 4212.

Plaats een reactie