Woning kopen Noordeloos

Wil je een woning kopen in Noordeloos? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot voldoende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €373.551. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Noordeloos, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde woningprijs is €373.551.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsNoordeloos
Postcode4225
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Noordeloos mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Lexmond, Meerkerk, Hoornaar, Vuren en Dalem.

woning-te-koop-noordeloos

Een appartement kopen in Noordeloos

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en gem. 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Noordeloos

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1000 kuub gas + 2680 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Noordeloos is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektra + 1190 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Noordeloos

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektra en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 & 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4100 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Noordeloos

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Noordeloos Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Noordeloos

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Noordeloos en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Noordeloos helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.800. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Noordeloos.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordeloos. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Noordeloos

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Noordeloos en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Noordeloos kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Molenlanden bestaan er circa 17.340 woningen. Het gaat daarbij om 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €287.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €373.551. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordeloos. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Noordeloos?

Een woning in Molenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas en 3090 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 aan gas en 2090 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4100 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Noordeloos passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Noordeloos?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 43.909 inwoners in 16.795 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 gezinnen zonder kinderen en 7.031 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Noordeloos?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Noordeloos plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4221, 4225.

Plaats een reactie