Woning kopen Schelluinen

Jouw aanstaande woning kopen in Schelluinen? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt bestaan er voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 17.340 huizen (68,9% koophuis, 30,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €373.551. Op Woningassistent.nl check je het laatste woningaanbod in Schelluinen, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde prijs van een woning is €373.551.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsSchelluinen
Postcode4209
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Schelluinen april 2024

In het schema hierna bekijk je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als verwarming en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Spijk, Dalem, Buurmalsen, Tricht & Meteren.

woning-te-koop-schelluinen

Appartementen te koop Schelluinen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en +/- 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Schelluinen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1000 kuub gas en tevens 2680 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Schelluinen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektra & 1190 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schelluinen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 kWh stroom + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4100 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Schelluinen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Schelluinen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Schelluinen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Schelluinen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Schelluinen helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €3.100. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Schelluinen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schelluinen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Schelluinen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Schelluinen en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Schelluinen kopen?

In en rondom de gemeente Molenlanden zijn er 17.340 woningen. Er zijn 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €373.551. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schelluinen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Schelluinen?

Een woonhuis in Molenlanden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 kuub gas en 3090 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 aan gas en 2090 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 kuub gas p/jaar en 4100 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Schelluinen passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Schelluinen?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 43.909 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.795 gezinnen. Dit zijn 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 families zonder kinderen en 7.031 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,59 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Schelluinen?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Schelluinen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4209.

Plaats een reactie