Woning kopen Buurmalsen

Plannen om een woning te kopen in Buurmalsen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de regio bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 10.933 huizen (74,6% koop, 25,1% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €429.241. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Buurmalsen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €322.000, de gemiddelde woningprijs is €429.241.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsBuurmalsen
Postcode4197
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Buurmalsen mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Schelluinen, Spijk, Tricht, Meteren en Geldermalsen.

woning-te-koop-buurmalsen

Een appartement kopen in Buurmalsen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 960 m3 gas en doorgaans 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Buurmalsen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 & 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en 2770 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Buurmalsen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Buurmalsen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektra (kWh) + 1990 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Buurmalsen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Buurmalsen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Buurmalsen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Buurmalsen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Buurmalsen helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 en €3.300. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Buurmalsen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buurmalsen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Buurmalsen

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Buurmalsen en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Buurmalsen kopen?

In de buurt van de gemeente Buren bestaan er circa 10.933 woonobjecten. Er zijn 10.100 (74,6%) koophuizen en 833 (25,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 157 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €322.000 en de gem. verkoopprijs is €429.241. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buurmalsen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Buurmalsen?

Een woning in Buren gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3560 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (960 m3 gas voor verwarming en warm water en 2500 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1990 m3 aan gas en 4420 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Buurmalsen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Buurmalsen?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 26.749 personen in 11.053 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 gezinnen zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Buurmalsen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Buurmalsen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.buren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4197.

Plaats een reactie