Woning kopen Tricht

Jouw ideale woning kopen in Tricht? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je toegang tot veel faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.996 huizen (71,6% koophuis, 27,3% huurwoningen). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €426.523. Op dit huizenportaal blader je door het laatste woningaanbod in Tricht, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €..000, de gemiddelde koopsom van een huis is €426.523.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsTricht
Postcode4196
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Tricht mei 2024

In deze lijst verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Buurmalsen, Schelluinen, Meteren, Geldermalsen en Est.

woning-te-koop-tricht

Eigen appartement kopen in Tricht

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas & 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Tricht

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas + 2770 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Tricht is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 – 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom + 1170 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Tricht

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4280 elektriciteit (kWh) & 1920 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Tricht

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Tricht Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Tricht

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Tricht en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Tricht geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €3.200. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Tricht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tricht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Tricht

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Tricht en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Tricht kopen?

In deze gemeente West Betuwe vinden we circa 20.996 huizen. Hierbij spreken we van 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €..000 en de gem. marktprijs is €426.523. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tricht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Tricht?

Een woonobject in West Betuwe kent een gem. verbruik van 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 3330 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 kuub gas en 2100 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 kuub aardgas en 4280 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Tricht passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Tricht?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 51.128 inwoners in 20.513 gezinnen. Er wonen 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,46 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Tricht?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Tricht plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4196.

Plaats een reactie