Woning kopen Meteren

Van plan om een woning te kopen in Meteren? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 20.996 woningen (71,6% koop, 27,3% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €426.523. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Meteren, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €..000, de doorsnee verkoopprijs is €426.523.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Betuwe
PlaatsMeteren
Postcode4194
Netnummer0345 (+31345)
Inwoners (gemeente)51.128
Aantal huishoudens20.513
Aantal huishoudens met kinderen8.164
Gemiddelde huishoudensgrootte2,46
Aantal woningen20.996
Aantal koopwoningen18.891
Aantal huurwoningen2.105
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€..000
Gemiddelde verkoopprijs€426.523
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Meteren mei 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als energielabel & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Tricht, Buurmalsen, Geldermalsen, Est of Opijnen.

woning-te-koop-meteren

Eigen appartement kopen in Meteren

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas & 2100 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Meteren

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1020 kuub gas & 2770 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Meteren is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit & 1170 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Meteren

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh elektra + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 elektra (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Meteren

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Meteren Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Meteren

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Meteren en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Meteren geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €3.300. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Meteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Meteren

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Meteren en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Meteren kopen?

In de buurt van de gemeente West Betuwe vinden we circa 20.996 woonobjecten. Je vindt hier circa 18.891 (71,6%) koopwoningen en 2.105 (27,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €..000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €426.523. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meteren. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Meteren?

Een woonobject in West Betuwe gebruikt gemiddeld 1380 kuub aardgas en 3330 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 kuub gas en 2100 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 m3 gas voor verwarming en warm water en 4280 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Meteren passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Meteren?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 51.128 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.513 gezinnen. Het gaat om 5.302 eenpersoonshuishoudens, 7.047 gezinnen zonder kinderen en 8.164 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,46 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Meteren?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Meteren plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4194.

Plaats een reactie