Woning kopen Kilder

Jouw aanstaande woning kopen in Kilder? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.016 huizen (65,7% koopwoning, 34% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €337.596. Op deze website tonen wij het recente woningaanbod in Kilder, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €218.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.596.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsKilder
Postcode7035
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Kilder juni 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Loerbeek, Zeddam, Wehl, Halle en Zelhem.

woning-te-koop-kilder

Studio of appartement kopen in Kilder

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 930 m3 gas + 2280 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Kilder

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas + 2700 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kilder is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2890 kWh elektra en 1220 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kilder

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3130 kWh stroom en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Kilder

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Kilder Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Kilder

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Kilder en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Kilder geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.500. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Kilder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kilder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kilder

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kilder en in de buurt. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Kilder kopen?

In en rondom de gemeente Montferland zijn er ruim 16.016 woningen. Het gaat daarbij om 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €218.000 en de gem. verkoopprijs is €337.596. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kilder. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kilder?

Een woonobject in Montferland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 aan gas en 3120 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (930 kuub gas p/jaar en 2280 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Kilder passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Kilder?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 36.011 personen in 15.677 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 huishoudens zonder kinderen en 5.506 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,27 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kilder?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kilder bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.montferland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7035.

Plaats een reactie