Woning kopen Zeddam

Plannen om een woning te kopen in Zeddam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 16.016 woningen (65,7% koophuis, 34% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €337.596. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Zeddam, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is een mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €218.000, de gemiddelde huizenprijs is €337.596.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsZeddam
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Zeddam juni 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Stokkum, s-Heerenberg, Loerbeek, Kilder en Wehl.

woning-te-koop-zeddam

Appartement kopen in Zeddam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 930 m3 gas en +/- 2280 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Zeddam

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 – 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Zeddam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 – 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2890 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zeddam

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3130 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 elektra (kWh) & 1890 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Zeddam

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Zeddam Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zeddam

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Zeddam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Zeddam geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.550. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zeddam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeddam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zeddam

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Zeddam en in de buurt. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Zeddam kopen?

In en rondom de gemeente Montferland vind je ongeveer 16.016 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €218.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €337.596. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeddam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zeddam?

Een woonobject in Montferland verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 aan gas en 3120 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (930 m3 aan gas en 2280 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1890 kuub gas p/jaar en 4130 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Zeddam passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zeddam?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 36.011 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.677 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 gezinnen zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zeddam?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zeddam laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.montferland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7038.

Plaats een reactie