Woning kopen Loerbeek

Een woning kopen in Loerbeek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 16.016 huizen (65,7% koopwoning, 34% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €337.596. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Loerbeek, gegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €218.000, de gemiddelde transactieprijs is €337.596.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsLoerbeek
Postcode7036
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Loerbeek juli 2024

Met onze huizenzoeker check je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Kies op basis van ligging, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Zeddam, Stokkum, Kilder, Wehl of Halle.

woning-te-koop-loerbeek

Aanbod appartement kopen in Loerbeek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 930 m3 gas en gem. 2280 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Loerbeek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas en gem. 2700 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Loerbeek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2890 kWh elektra + 1220 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Loerbeek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3130 kWh elektra + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Loerbeek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Loerbeek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Loerbeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Loerbeek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Loerbeek geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 en €2.800. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Loerbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loerbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Loerbeek

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Loerbeek en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Loerbeek kopen?

In de hele gemeente Montferland vinden we circa 16.016 woonobjecten. Er zijn 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €218.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €337.596. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Loerbeek. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Loerbeek?

Een huis in Montferland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 kuub aardgas en 3120 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (930 kuub aardgas en 2280 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 aan gas en 4130 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Loerbeek passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Loerbeek?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 36.011 inwoners in 15.677 huishoudens. Het betreft 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 families zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,27 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Loerbeek?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Loerbeek bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.montferland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7036.

Plaats een reactie