Woning kopen Lengel

Jouw ideale woning kopen in Lengel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.016 woningen (65,7% koopwoning, 34% huurhuis). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €337.596. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in Lengel, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €218.000, de gemiddelde huizenprijs is €337.596.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsLengel
Postcode7044
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Lengel juli 2024

Hieronder verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Azewijn, Vethuizen, s-Heerenberg, Stokkum of Zeddam.

woning-te-koop-lengel

Studio of appartement kopen in Lengel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas en gem. 2280 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lengel

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en daarbij 2700 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Lengel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2890 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lengel

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh elektriciteit + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 elektra (kWh) + 1890 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Lengel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Lengel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Lengel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Lengel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Lengel geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.250. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Lengel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lengel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lengel

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lengel en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Lengel kopen?

In de hele gemeente Montferland vind je ongeveer 16.016 huizen. Je vindt hier circa 13.091 (65,7%) koopwoningen en 2.925 (34%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €218.000 en de gem. marktprijs is €337.596. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lengel. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lengel?

Een huis in Montferland verbruikt gemiddeld 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3120 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (930 m3 per jaar aan gas en 2280 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 4130 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Lengel passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Lengel?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 36.011 personen die we kunnen onderverdelen in 15.677 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 families zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Lengel?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lengel zetten. Neem contact op met de gemeente (www.montferland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7044.

Plaats een reactie