Woning kopen Stokkum

Snel een woning kopen in Stokkum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 16.016 huizen (65,7% koop, 34% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €337.596. Op deze pagina bieden wij het laatste woningaanbod in Stokkum, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €218.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.596.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsStokkum
Postcode7039
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Stokkum juli 2024

Hieronder ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in s-Heerenberg, Lengel, Zeddam, Loerbeek & Kilder.

woning-te-koop-stokkum

Aanbod appartement kopen in Stokkum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 930 m3 gas en tevens 2280 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Stokkum

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas + 2700 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Stokkum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2890 kWh stroom en 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Stokkum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3130 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) & 1890 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Stokkum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Stokkum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Stokkum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Stokkum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Stokkum helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.100. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Stokkum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stokkum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stokkum

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Stokkum en in de buurt. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Stokkum kopen?

In de buurt van de gemeente Montferland vinden we circa 16.016 huizen. Je vindt hier circa 13.091 (65,7%) koopwoningen en 2.925 (34%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €218.000 en de gem. marktprijs is €337.596. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stokkum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Stokkum?

Een huis in Montferland kent een gem. verbruik van 1340 m3 per jaar aan gas en 3120 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2280 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1890 kuub gas p/jaar en 4130 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Stokkum passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Stokkum?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 36.011 personen die we kunnen onderverdelen in 15.677 verschillende huishoudens. Het betreft 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 families zonder kinderen en 5.506 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,27 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Stokkum?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Stokkum laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.montferland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7039.

Plaats een reactie