Woning kopen s-Heerenberg

Wil je een woning kopen in s-Heerenberg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij vind je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 16.016 huizen (65,7% koophuis, 34% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €337.596. Op dit huizenplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in s-Heerenberg, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €218.000, de basis verkoopprijs is €337.596.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
Plaatss-Heerenberg
Postcode7041
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod s-Heerenberg april 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als energieprestaties & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Lengel, Azewijn, Stokkum, Zeddam of Loerbeek.

woning-te-koop-s-heerenberg

Appartement kopen in s-Heerenberg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas & 2280 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen s-Heerenberg

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 117 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas en daarbij 2700 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in s-Heerenberg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektra & 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning s-Heerenberg

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3130 kWh stroom + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4130 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in s-Heerenberg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in s-Heerenberg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in s-Heerenberg

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in s-Heerenberg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in s-Heerenberg geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 en €3.100. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in s-Heerenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Heerenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in s-Heerenberg

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in s-Heerenberg en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in s-Heerenberg kopen?

In en rondom de gemeente Montferland vinden we circa 16.016 huizen. Het gaat om 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €218.000 en de gem. marktprijs is €337.596. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Heerenberg. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in s-Heerenberg?

Een woonobject in Montferland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 aan gas en 3120 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (930 kuub gas p/jaar en 2280 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 4130 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in s-Heerenberg passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in s-Heerenberg?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 36.011 mensen in 15.677 huishoudens. Dat betreffen 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 families zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,27 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in s-Heerenberg?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in s-Heerenberg bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.montferland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7040, 7041.

Plaats een reactie