Woning kopen Azewijn

Wil je een woning kopen in Azewijn? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek bestaan er diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 16.016 woningen (65,7% koop, 34% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €337.596. Op deze pagina vind je het huidige woningaanbod in Azewijn, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €218.000, de gemiddelde transactieprijs is €337.596.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsAzewijn
Postcode7045
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Azewijn juni 2024

Met onze woningzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren extra details als CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Vethuizen, Braamt, Lengel, s-Heerenberg & Stokkum.

woning-te-koop-azewijn

Appartement kopen in Azewijn

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 930 m3 gas en 2280 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Azewijn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 – 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1090 kuub gas + 2700 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Azewijn is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom + 1220 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Azewijn

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3130 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Azewijn

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Azewijn Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Azewijn

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Azewijn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Azewijn geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €2.550. In de volgende weergave vind je adressen van financieel adviseurs in Azewijn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Azewijn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Azewijn

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Azewijn en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Azewijn kopen?

In de buurt van de gemeente Montferland registreren wij 16.016 woonobjecten. Hierbij spreken we van 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €218.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.596. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Azewijn. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Azewijn?

Een woonobject in Montferland verbruikt gemiddeld 1340 kuub aardgas en 3120 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (930 m3 per jaar aan gas en 2280 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 kuub gas p/jaar en 4130 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Azewijn passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Azewijn?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 36.011 personen in 15.677 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 gezinnen zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,27 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Azewijn?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Azewijn realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.montferland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7045.

Plaats een reactie