Woning kopen Vethuizen

Jouw aanstaande woning kopen in Vethuizen? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.016 huizen (65,7% koop, 34% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €337.596. Op Woningassistent.nl ontdek je het recente woningaanbod in Vethuizen, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €218.000, de gemiddelde transactieprijs is €337.596.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, scholen, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsVethuizen
Postcode7046
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Vethuizen juni 2024

Met onze woningzoeker vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Braamt, Wijnbergen, Azewijn, Lengel & s-Heerenberg.

woning-te-koop-vethuizen

Studio of appartement kopen in Vethuizen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 930 m3 gas en tevens 2280 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Vethuizen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas en 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Vethuizen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2890 kWh elektra + 1220 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vethuizen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3130 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) & 1890 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Vethuizen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vethuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vethuizen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Vethuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Vethuizen helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €2.600. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Vethuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vethuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Vethuizen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vethuizen en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vethuizen kopen?

In en rondom de gemeente Montferland registreren wij 16.016 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 13.091 (65,7%) koopwoningen en 2.925 (34%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €218.000 en de gem. marktprijs is €337.596. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vethuizen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vethuizen?

Een woonhuis in Montferland verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 kuub gas p/jaar en 3120 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (930 m3 gas voor verwarming en warm water en 2280 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1890 m3 gas en 4130 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Vethuizen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Vethuizen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 36.011 personen die we kunnen onderverdelen in 15.677 gezinnen. Dit zijn 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 families zonder kinderen en 5.506 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,27 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vethuizen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vethuizen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.montferland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7046.

Plaats een reactie