Woning kopen De Meern

Snel een woning kopen in De Meern? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt heb je meerdere dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 159.671 woningen (45,3% koophuis, 54,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €469.949. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in De Meern, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €327.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €469.949.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrecht
PlaatsDe Meern
Postcode3453
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)357.597
Aantal huishoudens181.670
Aantal huishoudens met kinderen48.545
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen159.671
Aantal koopwoningen68.405
Aantal huurwoningen91.266
Gemiddelde woonoppervlakte96 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€469.949
Gemiddeld gasverbruik710 m3
Gemiddeld stroomverbruik2360 kWh

Woningaanbod De Meern mei 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energielabel en parkeermogelijkheden. Bel of mail het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Haarzuilens, Linschoten, Vleuten, Snelrewaard of Polsbroek.

woning-te-koop-de-meern

Eigen appartement kopen in De Meern

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 510 m3 gas & 1940 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen De Meern

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 920 kuub gas en gem. 2750 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in De Meern is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3020 kWh elektra en 1020 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen De Meern

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3740 kWh elektra en 1130 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4650 elektriciteit (kWh) & 1690 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in De Meern

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in De Meern zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in De Meern

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in De Meern en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in De Meern geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in De Meern.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Meern. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in De Meern

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in De Meern en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in De Meern kopen?

In de gemeente Utrecht zijn er ruim 159.671 huizen. Het gaat daarbij om 68.405 (45,3%) koophuizen en 91.266 (54,3%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 96 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €327.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €469.949. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in De Meern. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in De Meern?

Een woning in Utrecht verbruikt qua energie gem. zo’n 710 m3 per jaar aan gas en 2360 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (510 m3 per jaar aan gas en 1940 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1690 kuub aardgas en 4650 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in De Meern passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in De Meern?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 357.597 personen in 181.670 huishoudens. Het betreft 92.312 eenpersoonshuishoudens, 40.813 gezinnen zonder kinderen en 48.545 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,95 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in De Meern?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in De Meern plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.utrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 3451, 3453, 3454, 3545.

Plaats een reactie