Woning kopen Vleuten

Alles weten over woning kopen in Vleuten? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Tevens is er vlakbij een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 159.671 huizen (45,3% koophuis, 54,3% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €469.949. Op Woningassistent.nl ontdek je het actuele woningaanbod in Vleuten, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €327.000, de gemiddelde woningprijs is €469.949.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteUtrecht
PlaatsVleuten
Postcode3451
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)357.597
Aantal huishoudens181.670
Aantal huishoudens met kinderen48.545
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen159.671
Aantal koopwoningen68.405
Aantal huurwoningen91.266
Gemiddelde woonoppervlakte96 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€469.949
Gemiddeld gasverbruik710 m3
Gemiddeld stroomverbruik2360 kWh

Woningaanbod Vleuten mei 2024

Bijgaand ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren extra details als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in De Meern, Haarzuilens, Snelrewaard, Polsbroek en Jaarsveld.

woning-te-koop-vleuten

Eigen appartement kopen in Vleuten

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 510 m3 gas en doorgaans 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Vleuten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 920 kuub gas & 2750 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Vleuten is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 en 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektriciteit & 1020 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vleuten

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3740 kWh elektriciteit en 1130 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4650 elektra (kWh) + 1690 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Vleuten

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Vleuten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Vleuten

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Vleuten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Vleuten geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €3.000. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Vleuten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vleuten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Vleuten

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Vleuten en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vleuten kopen?

In de gemeente Utrecht bestaan er circa 159.671 huizen. De verdeling is als volgt: 68.405 (45,3%) koophuizen en 91.266 (54,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 96 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €327.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €469.949. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vleuten. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vleuten?

Een huishouden in Utrecht verbruikt gemiddeld 710 kuub aardgas en 2360 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (510 kuub gas en 1940 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1690 m3 gas voor verwarming en warm water en 4650 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Vleuten passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Vleuten?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 357.597 mensen die we kunnen onderverdelen in 181.670 huishoudens. Wat meer specifiek: 92.312 eenpersoonshuishoudens, 40.813 gezinnen zonder kinderen en 48.545 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 1,95 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vleuten?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Vleuten zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.utrecht.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3450, 3451, 3452, 3481.

Plaats een reactie