Woning kopen Mook en Middelaar

Jouw aanstaande woning kopen in Mook en Middelaar? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. Op korte afstand vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 3.667 huizen (74,8% koopwoning, 25,2% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €452.951. Op dit woningplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Mook en Middelaar, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de basis verkoopprijs is €452.951.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)7.847
Aantal huishoudens3.545
Aantal huishoudens met kinderen1.120
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen3.667
Aantal koopwoningen3.142
Aantal huurwoningen525
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.951
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Mook en Middelaar mei 2024

In deze lijst blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen extra details als isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Gennep, Wijchen, Heumen, Berg en Dal of Nijmegen.

woning-te-koop-mook-en-middelaar

Studio of appartement kopen in Mook en Middelaar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en doorgaans 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Mook en Middelaar

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en 2840 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Mook en Middelaar is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Mook en Middelaar

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit & 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4190 elektriciteit (kWh) & 2110 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Mook en Middelaar

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Mook en Middelaar Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Mook en Middelaar

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Mook en Middelaar en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Mook en Middelaar helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.650. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Mook en Middelaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mook en Middelaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Mook en Middelaar

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Mook en Middelaar en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Mook en Middelaar kopen?

In deze gemeente Mook en Middelaar bestaan er circa 3.667 huizen. De verdeling is als volgt: 3.142 (74,8%) koophuizen en 525 (25,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 160 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €308.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €452.951. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Mook en Middelaar. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mook en Middelaar?

Een woning in Mook en Middelaar gebruikt gemiddeld 1500 m3 gas voor verwarming en warm water en 3240 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub aardgas en 1990 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2110 m3 gas en 4190 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Mook en Middelaar passen duurzame oplossingen als dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Mook en Middelaar?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 7.847 inwoners in 3.545 gezinnen. Wat meer specifiek: 1.104 eenpersoonshuishoudens, 1.321 gezinnen zonder kinderen en 1.120 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,2 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Mook en Middelaar?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Mook en Middelaar bouwen. Informeer bij de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6586.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie