Woning kopen Ochten

Jouw ideale woning kopen in Ochten? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 8.912 woningen (65,2% koophuis, 34,5% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €397.599. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Ochten, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €260.000, de doorsnee verkoopprijs is €397.599.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsOchten
Postcode4051
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Ochten mei 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamersen extra details als energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in IJzendoorn, Echteld, Opheusden, Kesteren of Lienden.

woning-te-koop-ochten

Studio of appartement kopen in Ochten

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en daarbij 2380 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Ochten

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2710 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Ochten is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2960 kWh stroom + 1260 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ochten

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4490 elektriciteit (kWh) + 2010 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Ochten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ochten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Ochten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Ochten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Ochten geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 & €2.550. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ochten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ochten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Ochten

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Ochten en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Ochten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Neder-Betuwe zijn er 8.912 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.152 (65,2%) koophuizen en 760 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €397.599. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ochten. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ochten?

Een woonobject in Neder-Betuwe kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3340 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2380 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4490 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Ochten passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Ochten?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 24.339 mensen in 9.146 gezinnen. Dat betreffen 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 families zonder kinderen en 3.928 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,63 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ochten?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ochten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.nederbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4050, 4051.

Plaats een reactie