Woning kopen Echteld

Snel een woning kopen in Echteld? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand vind je allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 8.912 woningen (65,2% koophuis, 34,5% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €397.599. Op deze pagina tonen wij het woningaanbod in Echteld, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is €397.599.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsEchteld
Postcode4054
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Echteld mei 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Ophemert, Zennewijnen, IJzendoorn, Ochten en Opheusden.

woning-te-koop-echteld

Appartement kopen in Echteld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 880 m3 gas en +/- 2380 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Echteld

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en doorgaans 2710 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Echteld is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh stroom en 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Echteld

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 kWh stroom + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4490 elektriciteit (kWh) & 2010 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Echteld

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Echteld Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Echteld

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Echteld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Echteld geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €3.100. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Echteld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Echteld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Echteld

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Echteld en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Echteld kopen?

In de hele gemeente Neder-Betuwe vinden we circa 8.912 woningen. Het gaat daarbij om 8.152 (65,2%) koopwoningen en 760 (34,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €260.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €397.599. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Echteld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Echteld?

Een woonobject in Neder-Betuwe verbruikt gemiddeld 1420 kuub aardgas en 3340 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 m3 gas en 2380 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2010 m3 aan gas en 4490 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Echteld passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Echteld?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 24.339 mensen in 9.146 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 huishoudens zonder kinderen en 3.928 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,63 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Echteld?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Echteld plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.nederbetuwe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4033, 4054.

Plaats een reactie