Woning kopen IJzendoorn

Plannen om een woning te kopen in IJzendoorn? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 8.912 huizen (65,2% koophuis, 34,5% huurwoningen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €397.599. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in IJzendoorn, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €260.000, de doorsnee verkoopprijs is €397.599.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsIJzendoorn
Postcode4053
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod IJzendoorn mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Echteld, Ophemert, Ochten, Opheusden en Kesteren.

woning-te-koop-ijzendoorn

Appartement kopen in IJzendoorn

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 880 m3 gas en tevens 2380 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop IJzendoorn

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas & 2710 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in IJzendoorn is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2960 kWh elektra + 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen IJzendoorn

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 kWh elektra en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4490 elektriciteit (kWh) + 2010 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in IJzendoorn

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in IJzendoorn Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in IJzendoorn

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in IJzendoorn en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in IJzendoorn geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €2.750. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in IJzendoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in IJzendoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in IJzendoorn

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in IJzendoorn en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in IJzendoorn kopen?

In deze gemeente Neder-Betuwe zijn er ruim 8.912 huizen. Dit zijn 8.152 (65,2%) koophuizen en 760 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €397.599. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in IJzendoorn. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in IJzendoorn?

Een woonobject in Neder-Betuwe gebruikt gemiddeld 1420 m3 per jaar aan gas en 3340 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2380 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 4490 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in IJzendoorn passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in IJzendoorn?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 24.339 mensen in 9.146 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 families zonder kinderen en 3.928 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,63 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in IJzendoorn?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in IJzendoorn laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.nederbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4053.

Plaats een reactie