Woning kopen Zevenhoven

Plannen om een woning te kopen in Zevenhoven? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving vind je diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 11.660 woningen (72,4% koophuis, 27,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €454.250. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Zevenhoven, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €321.000, de gemiddelde verkoopprijs is €454.250.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsZevenhoven
Postcode2435
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Zevenhoven mei 2024

Bijgaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Nieuwveen, Aarlanderveen, Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn of Bodegraven.

woning-te-koop-zevenhoven

Studio of appartement kopen in Zevenhoven

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en tevens 2110 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Zevenhoven

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas & 2910 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zevenhoven is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektra & 1280 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zevenhoven

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3430 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4270 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Zevenhoven

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zevenhoven Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Zevenhoven

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Zevenhoven en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Zevenhoven geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.000. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Zevenhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zevenhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Zevenhoven

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Zevenhoven en omliggende plekken. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Zevenhoven kopen?

In de buurt van de gemeente Nieuwkoop vind je ongeveer 11.660 woningen. Hierbij spreken we van 10.137 (72,4%) koophuizen en 1.523 (27,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €321.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €454.250. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zevenhoven. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zevenhoven?

Een woonhuis in Nieuwkoop verbruikt gemiddeld 1280 kuub aardgas en 3180 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2110 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 per jaar aan gas en 4270 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Zevenhoven passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zevenhoven?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 28.811 mensen in 11.808 verschillende gezinnen. Er wonen 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 huishoudens zonder kinderen en 4.529 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,39 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zevenhoven?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zevenhoven bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2435.

Plaats een reactie