Woning kopen Lent

Jouw aanstaande woning kopen in Lent? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt vind je veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 82.317 woningen (43,5% koop, 56% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €364.849. Op Woningassistent.nl vind je het nieuwe woningaanbod in Lent, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is €364.849.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNijmegen
PlaatsLent
Postcode6663
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)177.659
Aantal huishoudens96.644
Aantal huishoudens met kinderen22.500
Gemiddelde huishoudensgrootte1,81
Aantal woningen82.317
Aantal koopwoningen44.895
Aantal huurwoningen37.422
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.849
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2440 kWh

Woningaanbod Lent mei 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Driel, Heteren, Elst, Wamel & Beneden-Leeuwen.

woning-te-koop-lent

Appartementen te koop Lent

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas en +/- 1880 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Lent

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1010 kuub gas en 2720 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Lent is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2910 kWh stroom & 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lent

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3350 kWh elektra en 1520 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4400 elektriciteit (kWh) & 2130 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Lent

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Lent Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lent

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Lent en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lent geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.650. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lent.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lent. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Lent

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lent en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lent kopen?

In de buurt van de gemeente Nijmegen vind je ongeveer 82.317 woonhuizen. Dit zijn 44.895 (43,5%) koopwoningen en 37.422 (56%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €252.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.849. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Lent. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lent?

Een woning in Nijmegen kent een gem. verbruik van 990 kuub aardgas en 2440 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 m3 aan gas en 1880 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2130 m3 gas voor verwarming en warm water en 4400 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Lent passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Lent?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 177.659 personen in 96.644 gezinnen. Dit zijn 52.250 eenpersoonshuishoudens, 21.894 families zonder kinderen en 22.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 1,81 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lent?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lent bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nijmegen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6663.

Plaats een reactie