Woning kopen Driel

Jouw volgende woning kopen in Driel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de buurt vind je veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.128 huizen (68% koophuis, 31,6% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €422.478. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Driel, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde prijs van een woning is €422.478.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsDriel
Postcode6665
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Driel april 2024

Bijgaand check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op ligging, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Heteren, Randwijk, Lent, Elst & Wamel.

woning-te-koop-driel

Studio of appartement kopen in Driel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas + 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Driel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas & 2880 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Driel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Driel

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Driel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Driel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Driel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Driel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Driel geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 & €3.200. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Driel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Driel

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Driel en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Driel kopen?

In de hele gemeente Overbetuwe registreren wij 20.128 huizen. Hierbij spreken we van 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €263.000 en de gem. marktprijs is €422.478. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Driel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Driel?

Een woning in Overbetuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 per jaar aan gas en 3140 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (790 m3 per jaar aan gas en 2050 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 gas en 4230 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Driel passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Driel?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 47.906 personen die we kunnen onderverdelen in 19.734 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 gezinnen zonder kinderen en 7.999 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,4 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Driel?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Driel bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6665.

Plaats een reactie