Woning kopen Wamel

Ga je een woning kopen in Wamel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 8.375 huizen (71% koopwoning, 28,8% huurhuizen). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €401.160. Op deze pagina bieden wij het actuele woningaanbod in Wamel, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde prijs van een woning is €401.160.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsWamel
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Wamel juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Elst, Lent, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen & Puiflijk.

woning-te-koop-wamel

Studio of appartement kopen in Wamel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 920 m3 gas en gem. 2190 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Wamel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1010 kuub gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wamel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh stroom & 1140 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wamel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektra & 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 stroom (kWh) + 1960 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Wamel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wamel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Wamel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Wamel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Wamel helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.100. In de volgende weergave vind je adressen van financieel adviseurs in Wamel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wamel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Wamel

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wamel en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wamel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente West Maas en Waal registreren wij 8.375 huizen. Het gaat om 7.184 (71%) koophuizen en 1.191 (28,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 158 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €271.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €401.160. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wamel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wamel?

Een huishouden in West Maas en Waal heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 gas en 3280 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (920 kuub gas p/jaar en 2190 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4200 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Wamel passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Wamel?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 19.324 personen in 8.303 gezinnen. Het gaat om 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 huishoudens zonder kinderen en 2.916 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,3 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wamel?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wamel bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6659.

Plaats een reactie