Woning kopen Elst

Plannen om een woning te kopen in Elst? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.128 huizen (68% koopwoning, 31,6% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €422.478. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Elst, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde verkoopprijs is €422.478.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsElst
Postcode6660
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Elst juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, liggingen extra details als energielabel of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Lent, Driel, Wamel, Beneden-Leeuwen & Boven-Leeuwen.

woning-te-koop-elst

Appartementen te koop Elst

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 790 m3 gas & 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Elst

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2880 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Elst is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra & 1260 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Elst

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3400 kWh elektra + 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Elst

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Elst zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Elst

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Elst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Elst geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €3.150. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Elst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Elst

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Elst en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Elst kopen?

In de hele gemeente Overbetuwe registreren wij 20.128 woonhuizen. Je vindt hier circa 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €263.000 en de gem. marktprijs is €422.478. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Elst. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Elst?

Een huis in Overbetuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 aan gas en 3140 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1910 kuub aardgas en 4230 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Elst passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Elst?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 47.906 inwoners in 19.734 verschillende gezinnen. Er wonen 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 gezinnen zonder kinderen en 7.999 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,4 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Elst?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Elst laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3920, 6660, 6661, 6662.

Plaats een reactie