Woning kopen Heteren

Jouw ideale woning kopen in Heteren? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 20.128 woningen (68% koophuis, 31,6% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €422.478. Op dit woningportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Heteren, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde huizenprijs is €422.478.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsHeteren
Postcode6666
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Heteren juni 2024

Bijgaand blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen relevante factoren als energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Randwijk, Dodewaard, Driel, Lent of Elst.

woning-te-koop-heteren

Een appartement kopen in Heteren

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en +/- 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heteren

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en gem. 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Heteren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektra en 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Heteren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh stroom + 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Heteren

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heteren Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Heteren

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Heteren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Heteren geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.650. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Heteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Heteren

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heteren en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Heteren kopen?

In de buurt van de gemeente Overbetuwe zijn er 20.128 huizen. Je vindt hier circa 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €263.000 en de gem. marktprijs is €422.478. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heteren. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heteren?

Een huis in Overbetuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3140 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 aan gas en 2050 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub gas en 4230 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Heteren passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Heteren?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 47.906 personen in 19.734 huishoudens. Er wonen 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 gezinnen zonder kinderen en 7.999 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Heteren?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heteren bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6666.

Plaats een reactie