Woning kopen Heenvliet

Alles weten over woning kopen in Heenvliet? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 39.469 woningen (58% koopwoning, 42% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €296.986. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Heenvliet, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is €296.986.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsHeenvliet
Postcode3218
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Heenvliet mei 2024

In het schema hierna blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Oudenhoorn, Vierpolders, Abbenbroek, Zuidland & Simonshaven.

woning-te-koop-heenvliet

Een appartement kopen in Heenvliet

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en tevens 2220 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Heenvliet

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 990 kuub gas en gem. 3080 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Heenvliet is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Heenvliet

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh elektra en 1330 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4330 elektriciteit (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Heenvliet

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Heenvliet Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Heenvliet

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Heenvliet en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Heenvliet geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €2.800. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heenvliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heenvliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Heenvliet

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heenvliet en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Heenvliet kopen?

In de buurt van de gemeente Nissewaard registreren wij 39.469 huizen. Er zijn 26.856 (58%) koopwoningen en 12.613 (42%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 104 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €296.986. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heenvliet. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Heenvliet?

Een woonhuis in Nissewaard heeft een verbruik van gemiddeld 990 m3 per jaar aan gas en 2890 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2220 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1810 kuub aardgas en 4330 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Heenvliet passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Heenvliet?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 85.219 personen in 38.586 huishoudens. Het gaat om 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 huishoudens zonder kinderen en 13.891 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,19 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Heenvliet?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heenvliet zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3218.

Plaats een reactie