Woning kopen Abbenbroek

Alles weten over woning kopen in Abbenbroek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 39.469 woningen (58% koopwoning, 42% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €296.986. Op dit woningportaal vind je het huidige woningaanbod in Abbenbroek, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde woningprijs is €296.986.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsAbbenbroek
Postcode3216
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Abbenbroek mei 2024

Met onze woningzoeker check je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Heenvliet, Oudenhoorn, Zuidland, Simonshaven & Geervliet.

woning-te-koop-abbenbroek

Appartementen te koop Abbenbroek

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en gem. 2220 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Abbenbroek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 kuub gas en doorgaans 3080 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Abbenbroek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh stroom & 1190 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Abbenbroek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3420 kWh elektra + 1330 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4330 elektriciteit (kWh) + 1810 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Abbenbroek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Abbenbroek Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Abbenbroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Abbenbroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Abbenbroek geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.800. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Abbenbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Abbenbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Abbenbroek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Abbenbroek en net daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Abbenbroek kopen?

In de hele gemeente Nissewaard vind je ongeveer 39.469 huizen. Er zijn 26.856 (58%) koophuizen en 12.613 (42%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 104 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €201.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €296.986. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Abbenbroek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Abbenbroek?

Een woning in Nissewaard heeft een verbruik van gemiddeld 990 kuub gas p/jaar en 2890 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas en 2220 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1810 m3 gas en 4330 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Abbenbroek passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Abbenbroek?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 85.219 personen die we kunnen onderverdelen in 38.586 verschillende huishoudens. Dit zijn 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 families zonder kinderen en 13.891 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Abbenbroek?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Abbenbroek laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3216.

Plaats een reactie