Woning kopen Simonshaven

Wil je een woning kopen in Simonshaven? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 39.469 woningen (58% koopwoning, 42% huurhuis). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €296.986. Op deze informatieve website bekijk je het huidige woningaanbod in Simonshaven, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €201.000, de gemiddelde woningprijs is €296.986.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsSimonshaven
Postcode3212
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Simonshaven mei 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Zuidland, Abbenbroek, Geervliet, Hekelingen & Spijkenisse.

woning-te-koop-simonshaven

Appartement kopen in Simonshaven

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Simonshaven

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 990 kuub gas + 3080 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Simonshaven is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh stroom en 1190 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Simonshaven

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3420 kWh stroom + 1330 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4330 elektriciteit (kWh) & 1810 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Simonshaven

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Simonshaven Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Simonshaven

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Simonshaven en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Simonshaven geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €3.300. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Simonshaven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Simonshaven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Simonshaven

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Simonshaven en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Simonshaven kopen?

In de hele gemeente Nissewaard vind je ongeveer 39.469 woningen. Dit zijn 26.856 (58%) koopwoningen en 12.613 (42%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 104 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €201.000 en de gem. marktprijs is €296.986. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Simonshaven. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Simonshaven?

Een woonhuis in Nissewaard kent een gem. verbruik van 990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2890 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 kuub aardgas en 2220 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 4330 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Simonshaven passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Simonshaven?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 85.219 personen in 38.586 verschillende huishoudens. Het gaat om 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 huishoudens zonder kinderen en 13.891 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Simonshaven?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Simonshaven laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3212.

Plaats een reactie