Woning kopen Vierpolders

Jouw ideale woning kopen in Vierpolders? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 8.110 huizen (66,2% koophuis, 33,7% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €371.768. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Vierpolders, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de doorsnee verkoopprijs is €371.768.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBrielle
PlaatsVierpolders
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)17.271
Aantal huishoudens7.795
Aantal huishoudens met kinderen2.629
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.110
Aantal koopwoningen6.462
Aantal huurwoningen1.648
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.768
Gemiddeld gasverbruik1140 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Vierpolders mei 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Oostvoorne, Tinte, Oudenhoorn, Heenvliet of Abbenbroek.

woning-te-koop-vierpolders

Appartementen te koop Vierpolders

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en tevens 2350 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Vierpolders

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en doorgaans 2940 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vierpolders is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3060 kWh elektra & 1270 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Vierpolders

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3330 kWh stroom & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4340 elektra (kWh) + 1820 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Vierpolders

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vierpolders Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering te bevestigen. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Vierpolders

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Vierpolders en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Vierpolders helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.600. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vierpolders.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vierpolders. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Vierpolders

De afgelopen periode (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vierpolders en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vierpolders kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Brielle registreren wij 8.110 woningen. Hierbij spreken we van 6.462 (66,2%) koophuizen en 1.648 (33,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €257.000 en de gem. verkoopprijs is €371.768. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vierpolders. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vierpolders?

Een huis in Brielle verbruikt gemiddeld 1140 kuub gas p/jaar en 3000 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (730 m3 aan gas en 2350 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4340 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Vierpolders passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Vierpolders?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 17.271 personen in 7.795 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.550 eenpersoonshuishoudens, 2.616 gezinnen zonder kinderen en 2.629 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vierpolders?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Vierpolders zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.brielle.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3222, 3231, 3237.

Plaats een reactie