Woning kopen Zuidland

Alles weten over woning kopen in Zuidland? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 39.469 huizen (58% koopwoning, 42% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €296.986. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Zuidland, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is €296.986.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsZuidland
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Zuidland juni 2024

Met onze woningzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Abbenbroek, Heenvliet, Simonshaven, Geervliet & Hekelingen.

woning-te-koop-zuidland

Aanbod appartement kopen in Zuidland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en daarbij 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Zuidland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 kuub gas & 3080 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Zuidland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 113 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh elektra + 1190 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Zuidland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh elektriciteit en 1330 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4330 stroom (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Zuidland

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Zuidland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. Op basis van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Zuidland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zuidland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Zuidland geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 en €3.150. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Zuidland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zuidland

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zuidland en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Zuidland kopen?

In de hele gemeente Nissewaard vinden we circa 39.469 woonobjecten. Het gaat om 26.856 (58%) koopwoningen en 12.613 (42%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 104 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €296.986. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zuidland?

Een woonhuis in Nissewaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 990 m3 per jaar aan gas en 2890 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas en 2220 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1810 kuub gas en 4330 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Zuidland passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Zuidland?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 85.219 mensen in 38.586 gezinnen. Dit zijn 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 families zonder kinderen en 13.891 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zuidland?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zuidland laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 3214.

Plaats een reactie