Woning kopen Oudenhoorn

Een woning kopen in Oudenhoorn? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 39.469 woningen (58% koopwoning, 42% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €296.986. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Oudenhoorn, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €201.000, de gemiddelde woningprijs is €296.986.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsOudenhoorn
Postcode3227
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Oudenhoorn mei 2024

Onderstaand vind je het actuele woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Vierpolders, Oostvoorne, Heenvliet, Abbenbroek of Zuidland.

woning-te-koop-oudenhoorn

Studio of appartement kopen in Oudenhoorn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Oudenhoorn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas en doorgaans 3080 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Oudenhoorn is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 – 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oudenhoorn

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh stroom & 1330 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4330 elektra (kWh) en 1810 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Oudenhoorn

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Oudenhoorn Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Oudenhoorn

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oudenhoorn en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Oudenhoorn helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.800. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oudenhoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudenhoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oudenhoorn

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oudenhoorn en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oudenhoorn kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Nissewaard bestaan er circa 39.469 woonobjecten. Het gaat om 26.856 (58%) koophuizen en 12.613 (42%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 104 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €201.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €296.986. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudenhoorn. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oudenhoorn?

Een woonhuis in Nissewaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2890 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 4330 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oudenhoorn passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Oudenhoorn?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 85.219 inwoners in 38.586 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 gezinnen zonder kinderen en 13.891 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oudenhoorn?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oudenhoorn bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3227.

Plaats een reactie