Woning kopen Oostvoorne

Snel een woning kopen in Oostvoorne? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de regio heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 6.943 huizen (72,6% koophuis, 27,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €595.974. Op dit woningplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Oostvoorne, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €362.000, de gemiddelde verkoopprijs is €595.974.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestvoorne
PlaatsOostvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)14.731
Aantal huishoudens6.668
Aantal huishoudens met kinderen2.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen6.943
Aantal koopwoningen5.713
Aantal huurwoningen1.230
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€362.000
Gemiddelde verkoopprijs€595.974
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Oostvoorne mei 2024

In deze lijst tref je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Tinte, Rockanje, Vierpolders, Oudenhoorn of Heenvliet.

woning-te-koop-oostvoorne

Eigen appartement kopen in Oostvoorne

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 790 m3 gas en gem. 1890 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oostvoorne

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas en +/- 2910 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oostvoorne is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektra + 1250 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oostvoorne

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 en 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3310 kWh elektriciteit en 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4380 stroom (kWh) & 2020 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Oostvoorne

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Oostvoorne Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Oostvoorne

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Oostvoorne en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Oostvoorne geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €2.650. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oostvoorne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostvoorne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oostvoorne

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oostvoorne en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Oostvoorne kopen?

In en rondom de gemeente Westvoorne vinden we circa 6.943 woonhuizen. Dit zijn 5.713 (72,6%) koopwoningen en 1.230 (27,2%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 139 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €362.000 en de gem. marktprijs is €595.974. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostvoorne. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oostvoorne?

Een huis in Westvoorne kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 3310 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 kuub aardgas en 1890 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2020 m3 per jaar aan gas en 4380 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Oostvoorne passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oostvoorne?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 14.731 mensen in 6.668 verschillende huishoudens. Dat betreffen 2.082 eenpersoonshuishoudens, 2.442 families zonder kinderen en 2.144 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oostvoorne?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oostvoorne realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westvoorne.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3233.

Plaats een reactie