Woning kopen Hekelingen

Snel een woning kopen in Hekelingen? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 39.469 woningen (58% koophuis, 42% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €296.986. Op dit woningplatform check je het woningaanbod in Hekelingen, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €201.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €296.986.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsHekelingen
Postcode3209
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Hekelingen mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren extra details als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Geervliet, Simonshaven, Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam en Europoort Rotterdam.

woning-te-koop-hekelingen

Appartementen te koop Hekelingen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en gem. 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hekelingen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 en 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 990 kuub gas en 3080 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Hekelingen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh elektra + 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Hekelingen

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 kWh stroom & 1330 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4330 stroom (kWh) & 1810 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Hekelingen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hekelingen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Hekelingen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Hekelingen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hekelingen geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.200. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Hekelingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hekelingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hekelingen

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hekelingen en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hekelingen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Nissewaard bestaan er circa 39.469 woonhuizen. Er zijn 26.856 (58%) koophuizen en 12.613 (42%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 104 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €201.000 en de gem. verkoopprijs is €296.986. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hekelingen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hekelingen?

Een woning in Nissewaard verbruikt qua energie gem. zo’n 990 kuub gas p/jaar en 2890 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1810 m3 aan gas en 4330 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Hekelingen passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Hekelingen?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 85.219 personen die we kunnen onderverdelen in 38.586 huishoudens. Wat meer specifiek: 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 huishoudens zonder kinderen en 13.891 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hekelingen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hekelingen laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nissewaard.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3205, 3209.

Plaats een reactie