Woning kopen Geervliet

Jouw aanstaande woning kopen in Geervliet? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de buurt bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 39.469 huizen (58% koopwoning, 42% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €296.986. Op deze website ontdek je het laatste woningaanbod in Geervliet, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €201.000, de doorsnee verkoopprijs is €296.986.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsGeervliet
Postcode3211
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Geervliet mei 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Simonshaven, Zuidland, Hekelingen, Spijkenisse of Maasvlakte Rotterdam.

woning-te-koop-geervliet

Appartement kopen in Geervliet

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en doorgaans 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Geervliet

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 990 kuub gas en doorgaans 3080 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Geervliet is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3200 kWh stroom & 1190 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Geervliet

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3420 kWh elektra en 1330 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4330 stroom (kWh) & 1810 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Geervliet

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Geervliet Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Geervliet

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Geervliet en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Geervliet geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €3.100. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Geervliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geervliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Geervliet

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Geervliet en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Geervliet kopen?

In en rondom de gemeente Nissewaard vinden we circa 39.469 huizen. Je vindt hier circa 26.856 (58%) koopwoningen en 12.613 (42%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 104 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €201.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €296.986. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geervliet. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Geervliet?

Een woonhuis in Nissewaard verbruikt gemiddeld 990 m3 gas voor verwarming en warm water en 2890 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas p/jaar en 2220 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4330 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Geervliet passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Geervliet?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 85.219 mensen in 38.586 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 families zonder kinderen en 13.891 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Geervliet?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Geervliet laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 3211.

Plaats een reactie