Woning kopen Spijkenisse

Alles weten over woning kopen in Spijkenisse? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er diverse faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 39.469 huizen (58% koophuis, 42% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €296.986. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Spijkenisse, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde woningprijs is €296.986.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
PlaatsSpijkenisse
Postcode3200
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Spijkenisse juni 2024

In onderstaande weergave vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Hekelingen, Geervliet, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam & Botlek Rotterdam.

woning-te-koop-spijkenisse

Eigen appartement kopen in Spijkenisse

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en daarbij 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Spijkenisse

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas en daarbij 3080 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Spijkenisse is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh elektra & 1190 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Spijkenisse

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 kWh elektra & 1330 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4330 stroom (kWh) en 1810 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Spijkenisse

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Spijkenisse Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Spijkenisse

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Spijkenisse en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Spijkenisse helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.900. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Spijkenisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spijkenisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Spijkenisse

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Spijkenisse en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Spijkenisse kopen?

In en rondom de gemeente Nissewaard registreren wij 39.469 huizen. Het gaat om 26.856 (58%) koophuizen en 12.613 (42%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 104 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €296.986. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spijkenisse. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Spijkenisse?

Een woning in Nissewaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 990 m3 gas en 2890 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (720 m3 per jaar aan gas en 2220 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1810 kuub gas en 4330 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Spijkenisse passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Spijkenisse?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 85.219 mensen die we kunnen onderverdelen in 38.586 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 families zonder kinderen en 13.891 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Spijkenisse?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Spijkenisse plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 3199, 3200, 3201, 3202, 3203, 3204, 3205, 3206, 3207, 3208.

Plaats een reactie