Woning kopen Maasvlakte Rotterdam

Van plan om een woning te kopen in Maasvlakte Rotterdam? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij kan je hier genieten van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 317.945 huizen (35,1% koop, 64,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €364.018. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Maasvlakte Rotterdam, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.018.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsMaasvlakte Rotterdam
Postcode3199
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)651.157
Aantal huishoudens328.283
Aantal huishoudens met kinderen96.065
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen317.945
Aantal koopwoningen81.205
Aantal huurwoningen236.740
Gemiddelde woonoppervlakte90 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.018
Gemiddeld gasverbruik770 m3
Gemiddeld stroomverbruik2310 kWh

Woningaanbod Maasvlakte Rotterdam mei 2024

Hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Spijkenisse, Hekelingen, Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam of Vondelingenplaat.

woning-te-koop-maasvlakte-rotterdam

Appartement kopen in Maasvlakte Rotterdam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 670 m3 gas en tevens 2030 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Maasvlakte Rotterdam

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 920 kuub gas en doorgaans 2980 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Maasvlakte Rotterdam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3130 kWh elektra & 1130 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Maasvlakte Rotterdam

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3850 kWh elektriciteit & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4660 stroom (kWh) & 2000 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Maasvlakte Rotterdam

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Maasvlakte Rotterdam Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van het bod, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Maasvlakte Rotterdam

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Maasvlakte Rotterdam en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Maasvlakte Rotterdam geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €2.850. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Maasvlakte Rotterdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasvlakte Rotterdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Maasvlakte Rotterdam

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Maasvlakte Rotterdam en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Maasvlakte Rotterdam kopen?

In de hele gemeente Rotterdam vind je ongeveer 317.945 woonobjecten. Je vindt hier circa 81.205 (35,1%) koophuizen en 236.740 (64,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 90 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €364.018. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasvlakte Rotterdam. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Maasvlakte Rotterdam?

Een woonobject in Rotterdam verbruikt gemiddeld 770 kuub gas p/jaar en 2310 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (670 kuub aardgas en 2030 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 aan gas en 4660 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Maasvlakte Rotterdam passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Maasvlakte Rotterdam?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente leven 651.157 personen in 328.283 verschillende gezinnen. Hier wonen 158.909 eenpersoonshuishoudens, 73.309 families zonder kinderen en 96.065 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,95 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Maasvlakte Rotterdam?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Maasvlakte Rotterdam bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.rotterdam.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3198, 3199.

Plaats een reactie