Woning kopen Wissenkerke

Jouw volgende woning kopen in Wissenkerke? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In de omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 4.553 huizen (69,3% koop, 23,7% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.869. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Wissenkerke, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €214.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €326.869.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
PlaatsWissenkerke
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Wissenkerke juli 2024

In het schema hierna tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Kamperland, Geersdijk, Colijnsplaat, Kats en Kortgene.

woning-te-koop-wissenkerke

Aanbod appartement kopen in Wissenkerke

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas & 1630 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Wissenkerke

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 950 kuub gas & 2200 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Wissenkerke is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2210 kWh elektriciteit & 1050 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wissenkerke

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektriciteit en 1120 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2880 stroom (kWh) & 1460 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Wissenkerke

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wissenkerke Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. Door middel van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Wissenkerke

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Wissenkerke en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Wissenkerke geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Wissenkerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wissenkerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wissenkerke

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wissenkerke en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Wissenkerke kopen?

In de buurt van de gemeente Noord-Beveland vind je ongeveer 4.553 woonobjecten. Er zijn 4.126 (69,3%) koophuizen en 427 (23,7%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 123 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €214.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.869. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wissenkerke. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wissenkerke?

Een woonobject in Noord-Beveland heeft een verbruik van gemiddeld 1160 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2450 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (730 m3 per jaar aan gas en 1630 kWh stroom. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1460 kuub aardgas en 2880 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Wissenkerke passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Wissenkerke?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 7.392 personen die we kunnen onderverdelen in 3.588 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 huishoudens zonder kinderen en 927 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,03 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wissenkerke?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wissenkerke plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noord-beveland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4490, 4491.

Plaats een reactie