Woning kopen Kamperland

Plannen om een woning te kopen in Kamperland? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt heb je diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 4.553 woningen (69,3% koop, 23,7% huurhuizen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €326.869. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Kamperland, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €214.000, de doorsnee verkoopprijs is €326.869.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
PlaatsKamperland
Postcode4493
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Kamperland juni 2024

In het schema hierna ontdek je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Geersdijk, Oostburg, Wissenkerke, Colijnsplaat & Kats.

woning-te-koop-kamperland

Een appartement kopen in Kamperland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 730 m3 gas en tevens 1630 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kamperland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 950 kuub gas en +/- 2200 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Kamperland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 en 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2210 kWh elektriciteit & 1050 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kamperland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2480 kWh elektriciteit & 1120 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2880 stroom (kWh) en 1460 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Kamperland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Kamperland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kamperland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Kamperland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Kamperland geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.950. In het schema hier check je namen en adressen van financieel adviseurs in Kamperland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kamperland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kamperland

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Kamperland en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Kamperland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noord-Beveland registreren wij 4.553 huizen. Het gaat daarbij om 4.126 (69,3%) koophuizen en 427 (23,7%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €214.000 en de gem. verkoopprijs is €326.869. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kamperland. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kamperland?

Een huis in Noord-Beveland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1160 kuub aardgas en 2450 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 kuub aardgas en 1630 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1460 m3 per jaar aan gas en 2880 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Kamperland passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Kamperland?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 7.392 inwoners in 3.588 gezinnen. Het gaat om 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 huishoudens zonder kinderen en 927 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,03 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kamperland?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kamperland laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.noord-beveland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4493.

Plaats een reactie