Woning kopen Geersdijk

Ga je een woning kopen in Geersdijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In de regio zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens is er vlakbij mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 4.553 huizen (69,3% koop, 23,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.869. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Geersdijk, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €214.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.869.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
PlaatsGeersdijk
Postcode4494
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Geersdijk juni 2024

Hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Oostburg, Groede, Kamperland, Wissenkerke of Colijnsplaat.

woning-te-koop-geersdijk

Een appartement kopen in Geersdijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en gem. 1630 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Geersdijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 en 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 950 kuub gas en tevens 2200 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Geersdijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2210 kWh elektra + 1050 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Geersdijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra en 1120 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2880 stroom (kWh) & 1460 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Geersdijk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Geersdijk zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Geersdijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Geersdijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Geersdijk geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 & €3.250. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Geersdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geersdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Geersdijk

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Geersdijk en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Geersdijk kopen?

In de gemeente Noord-Beveland registreren wij 4.553 huizen. De verdeling is als volgt: 4.126 (69,3%) koopwoningen en 427 (23,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €214.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.869. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geersdijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Geersdijk?

Een woonobject in Noord-Beveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1160 m3 gas en 2450 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 per jaar aan gas en 1630 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1460 kuub aardgas en 2880 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Geersdijk passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Geersdijk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 7.392 mensen in 3.588 verschillende huishoudens. Het betreft 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 huishoudens zonder kinderen en 927 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,03 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Geersdijk?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Geersdijk realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noord-beveland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4494.

Plaats een reactie