Woning kopen Oostburg

Jouw volgende woning kopen in Oostburg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In de omgeving heb je meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.152 huizen (65,9% koophuis, 27,9% huurwoning). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €294.425. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in Oostburg, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde transactieprijs is €294.425.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsOostburg
Postcode4501
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Oostburg juni 2024

Bijgaand vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als woninglabel en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Groede, Nieuwvliet, Geersdijk, Kamperland of Wissenkerke.

woning-te-koop-oostburg

Appartementen te koop Oostburg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en tevens 1820 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Oostburg

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en 2200 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Oostburg is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2280 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oostburg

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra & 1220 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 & 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3100 elektra (kWh) en 1640 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Oostburg

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oostburg Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Oostburg

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oostburg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oostburg geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 en €2.700. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Oostburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oostburg

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oostburg en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Oostburg kopen?

In de gemeente Sluis registreren wij 14.152 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 12.163 (65,9%) koopwoningen en 1.989 (27,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 132 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €220.000 en de gem. marktprijs is €294.425. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostburg. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oostburg?

Een woonobject in Sluis heeft een verbruik van gemiddeld 1270 kuub gas p/jaar en 2480 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1820 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Oostburg passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Oostburg?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 23.210 inwoners in 11.278 gezinnen. Dit zijn 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 huishoudens zonder kinderen en 3.066 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,04 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Oostburg?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oostburg zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4500, 4501, 4507, 4525.

Plaats een reactie