Woning kopen Groede

Een woning kopen in Groede? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de buurt bestaan er uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 14.152 woningen (65,9% koophuis, 27,9% huurhuis). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €294.425. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Groede, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €294.425.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSluis
PlaatsGroede
Postcode4503
Netnummer0117 (+31117)
Inwoners (gemeente)23.210
Aantal huishoudens11.278
Aantal huishoudens met kinderen3.066
Gemiddelde huishoudensgrootte2,04
Aantal woningen14.152
Aantal koopwoningen12.163
Aantal huurwoningen1.989
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€294.425
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2480 kWh

Woningaanbod Groede juni 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals zuinigheid of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Nieuwvliet, Breskens, Oostburg, Geersdijk & Kamperland.

woning-te-koop-groede

Een appartement kopen in Groede

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 780 m3 gas & 1820 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Groede

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Groede is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2280 kWh stroom & 1250 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Groede

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh elektra en 1220 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 & 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3100 elektriciteit (kWh) en 1640 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Groede

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Groede Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Groede

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Groede en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Groede geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €3.250. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Groede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Groede

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Groede en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Groede kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sluis bestaan er circa 14.152 woonobjecten. Je vindt hier circa 12.163 (65,9%) koophuizen en 1.989 (27,9%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €294.425. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groede. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Groede?

Een huis in Sluis verbruikt gemiddeld 1270 m3 gas voor verwarming en warm water en 2480 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 kuub aardgas en 1820 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Groede passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Groede?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 23.210 inwoners in 11.278 gezinnen. Dit zijn 4.215 eenpersoonshuishoudens, 3.997 families zonder kinderen en 3.066 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,04 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Groede?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Groede laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesluis.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4503.

Plaats een reactie