Woning kopen Noordenveld

Jouw volgende woning kopen in Noordenveld? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek vind je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien is er vlakbij een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 14.855 huizen (70,8% koopwoning, 28,2% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €355.463. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Noordenveld, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €251.000, de gemiddelde prijs van een woning is €355.463.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Noordenveld mei 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als verwarming of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Westerkwartier, Assen, Noardeast-Fryslân, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

woning-te-koop-noordenveld

Een appartement kopen in Noordenveld

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Noordenveld

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en gem. 2410 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Noordenveld is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit + 1390 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Noordenveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2800 kWh elektra + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Noordenveld

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Noordenveld Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Noordenveld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Noordenveld en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Noordenveld geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.700. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Noordenveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordenveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Noordenveld

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Noordenveld en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Noordenveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld zijn er ruim 14.855 woningen. Er zijn 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €355.463. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordenveld. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noordenveld?

Een huis in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2790 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1910 kuub aardgas en 3370 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Noordenveld passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Noordenveld?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 31.253 mensen in 13.911 gezinnen. Dat betreffen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Noordenveld?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Noordenveld zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9335.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie