Woning kopen Veenhuizen

Van plan om een woning te kopen in Veenhuizen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de regio vind je verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast vind je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 14.855 huizen (70,8% koophuis, 28,2% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €355.463. Op Woningassistent.nl vind je het nieuwe woningaanbod in Veenhuizen, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de basis verkoopprijs is €355.463.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsVeenhuizen
Postcode9341
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Veenhuizen april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als woninglabel & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Een, Een-West, Westervelde, Huis ter Heide & Peest.

woning-te-koop-veenhuizen

Appartementen te koop Veenhuizen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 910 m3 gas en gem. 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Veenhuizen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en tevens 2410 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Veenhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh stroom + 1390 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Veenhuizen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2800 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 stroom (kWh) en 1910 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Veenhuizen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Veenhuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Veenhuizen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Veenhuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Veenhuizen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 & €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Veenhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veenhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Veenhuizen

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Veenhuizen en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Veenhuizen kopen?

In de hele gemeente Noordenveld registreren wij 14.855 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €251.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €355.463. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Veenhuizen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Veenhuizen?

Een huis in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 m3 gas en 2790 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 gas en 2040 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1910 m3 aan gas en 3370 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Veenhuizen passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Veenhuizen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 31.253 mensen in 13.911 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Veenhuizen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Veenhuizen bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9341.

Plaats een reactie